FORGOT YOUR DETAILS?

De ce apicultura organica si naturala?

slide123La inceput, cand m-am apucat eu de stuparit, credeam ca apicultura e tot ceea ce poate fi mai bun si mai natural. Ulterior, vazand cate tratamente chimice se fac la albine si informandu-ma pe diferite cai, mi-am dat seama ca apicultura care se practica obisnuit in  tara noastra nu este nici pe departe ceea ce credeam eu.

Astfel am inteles ca pana atunci si eu si altii am practicat apicultura conventionala, o apicultura de exploatare, care nu are nici o legatura cu apicultura naturala.

Ce este deci apicultura naturala, daca apicultura pe care o stim cu totii este apicultura conventionala? Apicultura naturala este apicultura fara foite de ceara artificiala( albina cladeste singura fagurii, natural) si fara tratamente cu substante chimice .

Se poate invata apicultura naturala din cartile de apicultura deja existente?

Intrucat prima carte de apicultura organica si naturala din Romania a iesit de curand de sub tipar, numai aici poti gasi ceea ce te intereseaza. Pentru ca nu a existat pana acum o preocupare privind practicarea apiculturii naturale in Romania, cartile de apicultura existente se refera doar la apicultura conventionala, de exploatare.

De ce sa aleg apicultura naturala in favoarea apiculturii conventionale?

Pentru ca:

  1. Albinele sunt mai sanatoase daca nu sunt intoxicate cu tratamente chimice
  2. Albinele aduna mai multa miere daca sunt intretinute natural
  3. Stuparul economiseste timp si bani( nu mai are nevoie de fote artificiale si nu mai pierde timp sa le lipeasca in rame)
  4. Interventiile in colonii sunt mult mai putine
  5. Se pot intretii mult mai multe colonii de albine datorita timpului de lucru redus
  6. Cheltuielile sunt mult mai mici si profitul este mai mare.

Lasa un comentariu

TOP