FORGOT YOUR DETAILS?

Lumanari terapeutice

 

Acum reducere 30% la toate lumanarile terapeutice

Lumanari terapeutice din ceara naturala de albine si propolis.

Pret 30 lei/buc  500 gr

Pret 3 lei/buc  50 gr

Cu toate ca majoritatea considera ca mierea este cel mai important produs al albinelor, eu spun ca cel putin pentru albine, ceara ocupa detasat acest loc. Ceara sustine sub forma fagurilor întreaga desfasurare a vietii coloniei, servind de la depozitarea nectarului si polenului pana la activarea fortei vitale si mentinerea instinctului igienic. Practic, ceara este implicata activ în toate procesele vitale ale coloniei, fiind în acelasi timp un produs apicol dar si un sustinator permanent al vietii coloniei de albine.

Ceara nu este culeasa din exterior, nu serveste la hranirea albinelor, ci este secretata de catre acestea sub forma unor mici solzisori ovali de culoare alba, usor transparenta.

La început, ceara are culoare alba sau alb-galbuie, urmând ca în timp, dupa ce este modelata sub forma de faguri sa îsi schimbe culoarea, îmbogatindu-se cu microparticule de polen, venin, propolis, uleiuri volatile.

Este o mare diferenta intre ceara naturala pura si foitele de ceara artificiala, care se introduc in rame pentru a fi cladite. Acestea din urma contin un anumit procent de ceara de albine si restul în proportii variabile parafina, acizi de înnalbire, alti aditivi. În afara de aceste substante care sunt adaugate în procesul de fabricatie, se mai gasesc si substantele chimice cu care se trateaza albinele, precum si pesticide, insecticide din nectarul diferitelor plante de cultura: rapita, floarea soarelui, etc.

Aceste substante se acumuleaza în ceara datorita faptului ca sunt lipofile. Toate vor constitui pentru colonia de albine un stres toxic permanent, cu atât mai mult cu cât simtul de baza al albinei este între gust si miros. În plus, pot contribui la cresterea toxicitatii produselor apicole(miere, pastura, laptisor de matca, apilarnil), pentru ca acestea sunt depozitate în faguri.

COMANDA AICI LUMANARI DE CEARA NATURALA PURA

Comparativ cu ceara de albine, ceara sintetica, parafina, este un derivat petrolier înrudit cu benzina, motorina, chiar si cu cauciucul sintetic. În procesul fabricatiei trece prin diferite faze de albire si purificare, în urma carora ajunge la starea de agregare si textura necesara utilizarii în fabricarea lumânarilor. Prin procesul arderii degaja o multitudine de substante toxice, dintre care benzenul, toluenul sunt printre cele mai reprezentative.

Pe lânga detaliile fizice de compozitie si formare a cerii de albine, viziunea biodinamica este mult mai profunda. Rudolph Steiner spunea ca ceara reprezinta corespondenta puterilor interioare ale omului, arderea unei lumânari din ceara de albine constituind în trecut un act sacru.

Elementele  care intra în compozitia cerii de albine sunt în proportii armonizate cu legile universului, regasindu-se deopotriva macrocosmosul si microcosmosul, în forme diferite dar în aceeasi esenta. Prin ardere sub forma de lumânare ceara naturala elibereaza substantele caracteristice vietuitoarelor, în timp ce în forma solida aceleasi elemente sunt caracteristice Pamântului si regnului vegetal. Focul este în acest caz elementul prin care se savârseste un ritual sacru în care materia  poate accede la nivele diferite ale existentei.  Sau altfel spus focul purifica, urcând materia catre niveluri superioare de constiinta.

Înglobata în lumânari, ceara de albine prin ardere se consuma în procent destul de mare  eliberând în aer sub forma de aerosoli uleiuri volatile  si ioni negativi cu efect terapeutic. Mirosul este discret si specific, nu foarte pronuntat comparativ cu lumânarile care contin uleiuri esentiale, dar cu efecte benefice remarcabile. Cu amprenta sa discreta lumânarea de ceara naturala reuseste sa relaxeze sistemul nervos, alina durerile de cap cauzate de stres, ordoneaza gândurile si linisteste fiinta interioara, îndeparteaza anxietatea.

În cazul afectiunilor respiratorii acute,  adaugarea unei bobite de propolis de marimea unui bob de mazare în portiunea de ardere, lânga fitil, ajuta la calmarea mucoasei bronsice si remiterea inflamatiei. De asemenea, efectul terapeutic al lumânarii este cu atât mai pronuntat cu cât ceara este mai închisa la culoare.

Daca încercam o privire de ansamblu, holistica, observam legatura subtila între planurile superioare si inferioare, între spiritual si fizic. Sa începem asadar sa privim o lumânare din ceara naturala dincolo de aparente, reusind sa patrundem adevaratul sens al lucrurilor.

În afara de faguri, albina foloseste ceara si la acoperirea celulelor cu miere maturata, constituind în acest fel produsul numit în limbaj apicol“ capaceala”. Capaceala contine în cea mai mare proportie ceara, miere si o foarte mica cantitate de venin, care îi confera virtutile terapeutice deosebite. Capaceala nu contine propolis. Prin mestecare are actiune benefice asupra arborelui respirator, înregistrându-se ameliorari în rinite alergice, sinuzite, bronsite, în stadiile de început ale infectiilor gripale si virozelor.

Pentru un efect terapeutic optim se recomanda administrarea unei linguri pentru adulti/lingurite pentru copii de minim 3 ori pe zi, ultima înainte de culcare. Se mesteca încet, cu gura închisa, fara sa se vorbeasca, timp de minim 5 minute,  dupa care nu se consuma lichide sau alimente timp de 10-15 minute.

În domeniul cosmetic, ceara de albine dovedeste de asemenea calitati deosebite. Intrând în compozitia cremelor de fata sau de corp, sampoanelor, balsamurilor, unguentelor, calmeaza si protejeaza tenul de uscaciune fara sa-i inhibe respiratia. Prin compozitia bogata învitamina A, are un rol important în regenerarea tesuturilor, având efect cicatrizant si atenuând procesele inflamatorii. Astfel poate înlocui cu succes parafina, eliminând multe din efectele negative ale acesteia.

Pentru ca toate aceste efecte sa îsi manifeste potentialul benefic este  însa nevoie ca ceara sa fie de cea mai buna calitate si sa nu contina alte  substante în afara de compozitia sa naturala.

 

FORMULAR DE COMANDA


Nume si prenume

Email

Telefon

Strada

Nr. Bloc Sc. Apt.

Localitate

Judet

Cod Postal

Mesaj (optional) 

Un raspuns pentru “Lumanari terapeutice”

 1. mihai a scris : Reply

  v-am ramas dator cu un raspuns .
  ramele cu miere introduse de la rezerva se pun sub cuib descapacite ,orice alta modalitate cu exceptia merii calde pusa deasupra nu da rezultate grozave.
  urdinisul de iarna nu se lasa la fundul stupului (soarecele cu tot disconfortul face ravagii)
  in sud (dolj) sunt probleme cu familiile de albine_flora spontana de primavara s-a redus drastic in urma erbicidarilor din culturile de cereale ,nu mai este o contimuitate ,in mediu ,de plante spontane
  cu toata iarna usoara mortalitatea e mai ridicata la consumarea de miere din rezerva de primavara vara2015(apr..iunie)
  La sistemul propus(Maximus)in2015 cu un singur tratament(acid oxalic)din 6 familii am ramas cu o singura familie,cam 7 kg ceara(varoa ,braula si nosema? (candida))

Lasa un comentariu

TOP