10-04-2012, 07:42 AM
Cele trei matci le-am obtnut astfel: matca cumparata de la tine am introdus-o intr-un roi artificial. u acceptat-o si dupa cca 2 saptmani am gasit botcile de SL. Le-am rupt si am inceput sa stimulez, dar nu a functionat, au tras in continuare botci. In acea perioada aveam la o familie o situatie de schimbare linistita, dar s-a pierdut mtca la imperechere.
Am luat matca provenita de la tine si am introdus-o familiei respective.
Din botcile ramase inroiul amintit am introdus 1 intr-un nucleu unde avusesemo matca din botci de salvare. Astfel am obtinut 2 matcut ff frumoase care u mers foarte bine pana in prezent.
Precum am zis matca era deja intr-o alta familie, care la randul ei a hotarat sa o schimbe, si pe la sfarsitul lui august s-a imperecheat si a treia matcuta....insa in acea familie nu mai e puiet si ambele *doamne* sunt prezente.
Merita oare tinute aceste matci care desi sunt din SL, PROVIN DE LA O MATCA CARE ARE UN DEFECT?
Am luat matca provenita de la tine si am introdus-o familiei respective.
Din botcile ramase inroiul amintit am introdus 1 intr-un nucleu unde avusesemo matca din botci de salvare. Astfel am obtinut 2 matcut ff frumoase care u mers foarte bine pana in prezent.
Precum am zis matca era deja intr-o alta familie, care la randul ei a hotarat sa o schimbe, si pe la sfarsitul lui august s-a imperecheat si a treia matcuta....insa in acea familie nu mai e puiet si ambele *doamne* sunt prezente.
Merita oare tinute aceste matci care desi sunt din SL, PROVIN DE LA O MATCA CARE ARE UN DEFECT?