Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primii mei pasi in noul sistem
Bun gasit si felicitari tuturor celor ce faceti ca acest forum sa fie deja bogat in cunostinte si sfaturi. Sper sa gasesc timp sa parcurg toate materialele aparute intre timp.

Pentru mine, prima problema a fost de a gasi un tamplar care sa execute stupi Maximus. Primavara venise, timpul trecea, nu am gasit. In cele din urma a aparut oferta lui Antal Marcu si am comandat 10 kit uri complete. Din pacate, calitatea lucrarii marca Marcu a fost mult sub asteptari. As putea spune ca si/a batut joc> panouri gaurite, dimensiuni inegale, putregai, In plus, a si intarziat comanda ata cat sa treaca perioada roitului. Pana la urma am reusit sa transfer 6 roiuri in noile cutii. Cu aceste 6 colonii astept cu incredere parcurgerea primei ierni cu sita si folie, dar si prima aplicare a tratamentului cu oxalic, in vederea careia am cumparat si un cantar de bucatarie pentru a doza exact acidul. Privitor la iarna care ne sta in fata ma ingrijoreaza cel mai mult faptul ca, datorita secetei, coloniile nu au strans suficiente rezerve de polen.

Si acum, intrebarile:

1. acidul oxalic pe care l/am procurat contine, in doze foarte mici si sulfati, cloruri, fier, metale grele(Pb) E in regula acest lucru?

2.Am rame de 36 si nu incap 8 in corp. Cum as putea simplu si eficient sa le aduc la 35?

3.In Romania Apicola, nr din septembrie 2012, apar 2 informatii care intra in contradictie cu ceea ce stim din cercetarile lui Ciprian. I. In articolul Facori de risc pentru varrooza, pp27,28 se face referire la utilizarea fundului antivaroa: "se pare ca exista o solutie pentru a incetini dezvoltarea varroozelor, impiedicandu/le sa se urce din nou pe albine daca pica in partea de jos a stupului. Dar aceasta nu trebuie deloc utilizata cu suportul deschis pentru ca scaderea temperaturii din cuibul cu puiet creeaza conditii optime pentruu dezvoltarea varroa, potential ca urmare a unei mariri a duratei de capacire, care permite mai multor tinere femele varroa sa atinga maturitatea inainte ca albina sa eclozeze din celula sa." In acest text nu vad sensul termenului "potential" . Daca il echivalam cu "posibil" intreaga explicatie se duce de rapa.

II. Articolul Lucrari apicole in luna octombrie, p.5. "Se stie ca o anumita cantitate de bioxid de carbon in interiorul cuibului de iernare este necesara pentru mentinerea metabolismului organic al albinelor la un nivel scazut, acesta fiind favorabil unui consum redus de hrana, deci si o perioada mai scurta intre zborurile de curatire"

CUm sta treaba de fapt? Cei care au parcurs deja mai multe sezoane cu sita antivarroa ar putea sa spuna.

3. Inca nu am gasit un tamplar serios pentru stupi Maximus. Daca aveti cunostinta de cineva, preferabil zona Bucuresti, Giurgiu...

Va multumesc anticipat celor ce veti avea timp si amabilitate sa raspundeti!
Reply

Messages In This Thread
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 09-26-2012, 05:50 PM
Primii mei pasi in noul sistem - by Maximus - 09-27-2012, 05:47 PM
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 09-29-2012, 01:04 PM
Primii mei pasi in noul sistem - by Maximus - 09-29-2012, 04:06 PM
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 10-22-2012, 07:43 AM
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 10-22-2012, 07:46 AM
Primii mei pasi in noul sistem - by Ola Ioan - 10-22-2012, 08:39 AM
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 10-23-2012, 04:44 AM
Primii mei pasi in noul sistem - by Ola Ioan - 10-23-2012, 08:22 AM
Primii mei pasi in noul sistem - by boromir - 10-24-2012, 03:31 AM