06-03-2012, 02:34 PM
postez aici desi nu stiu daca e locul potrivit.Sunt de acord cu sistemul Maximus mai putin cu folia de plastic pusa in loc de podisor .eu cred ca intr-o apicultura bio, folia nu are ce cauta deoarece se stie ca are efecte negative(plasticul prezinta cristale amorfe si substante care radiaza si in jur.Masaru Emoto a demonstrat stiintific ca apa tinuta in recipiente de plastic isi schimba structura cristalelor ,devenind amorfe...etc).De aceea ar trebui reflectat putin asupra ei, asta tu hotarasti eu doar imi dau cu parerea.Ar putea fi inlocuita cu podisor simplu sau cu sita ,cu panza de nuca de cocos se gaseste sub forma de saci la Hornbach,eu folosesc aceasta panza iarna in loc de podisor sau pe sita podisorului si nu se face condens deoarece lasa sa iasa vaporii de apa fara sa se umezeasca asta daca nu se pun mai mult de 2 straturi de panza.Ar mai fi si vopseaua cu care se vopsesc stupii eu am dat o reteta aici pe forum dar se pot gasi si alte solutii tot naturale .Multa sanatate si inspiratie .