![]() |
|
Tratamente de toamna - Printable Version +- Forumul Renașterea Stupăritului (https://renastereastuparitului.com/forum) +-- Forum: Sistemul Maximus (https://renastereastuparitului.com/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Inceputul in Sistemul Maximus (https://renastereastuparitului.com/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Thread: Tratamente de toamna (/showthread.php?tid=24) |
Tratamente de toamna - Florentin - 08-18-2015 Bună ziua. Am făcut din primăvara 8 roiuri în sistem Maximus, acum fiind în diverse stadii de dezvoltare. Sunt începător, doar de anul trecut am început și va întreb dacă pot începe în toamna tratament cu acid oxalic. Mulțumesc. Tratamente de toamna - sebi - 08-25-2015 [quote name='Florentin' timestamp='1439882493' post='1392'] Bună ziua. Am făcut din primăvara 8 roiuri în sistem Maximus, acum fiind în diverse stadii de dezvoltare. Sunt începător, doar de anul trecut am început și va întreb dacă pot începe în toamna tratament cu acid oxalic. Mulțumesc. [/quote] Buna ziua, Eu am inceput anul trecut cu tratamentul cu Acid Oxalic si cred ca se poate face de cand doriti, dar nu mai mult de un tratament pe an. Spor la treaba Sebi Tratamente de toamna - Florentin - 11-03-2015 Merci Sebi. Am hotărât ca o să încep de la anu tratamente cu acid oxalic, formic, etc. Am făcut până acum 3 tratamente consecutive cu varachet, dar ar trebui încă unul, deoarece la ultimul în 14 oct mai aveam puiet, chiar și larvar. Având în vedere perioadă, respectiv temperaturile, dacă prind o zi cu temperaturi peste 10-12grd, pot face acest tratament? Tratamente de toamna - sebi - 11-03-2015 [quote name='Florentin' timestamp='1446544782' post='1405'] Merci Sebi. Am hotărât ca o să încep de la anu tratamente cu acid oxalic, formic, etc. Am făcut până acum 3 tratamente consecutive cu varachet, dar ar trebui încă unul, deoarece la ultimul în 14 oct mai aveam puiet, chiar și larvar. Având în vedere perioadă, respectiv temperaturile, dacă prind o zi cu temperaturi peste 10-12grd, pot face acest tratament? [/quote] Salut, Ce stiu eu din trecut, despre varachet, pt eficacitate este nevoie ca albinele sa nu fie stranse in ghem, deci nopti cu temperaturi mai mari de 5 - 7 grade si in ziua tratamentului 14 - 16 grade pt a putea iesii la zbor. Lipsa puietului este importanta pt tratamentul cu AO pt ca se face doar o data, in schimb la varachet, prin tratamente succesive se acopera toata plaja de varste ale albinei teoretic, dar, intradevar se recomanda si un tratament in lipsa puietului. Tratamentul cu Acid Oxalic eu l-am facut anul trecut in octombrie prima data, tot dupa 3 tratamente cu varachet; de atunci nu mai folosesc varachet, dar in cele din urma tu decizi cum abordezi. Cu bine, Sebi Tratamente de toamna - Florentin - 11-04-2015 Merci Sebi. Ieri am vrut să fac ultimul tratament cu varachet pentru ca îmi permiteau și condițiile termice, dar la o familie am constatat ca mai aveau puiet capacitat și chiar ouă. Așa ca am amanat. Sper să mai prind zile bune. Cu AO vreau să tratez din 2016. Până atunci mă mai documentez și păstrez politică pașilor mici, dar siguri. |