Jump to content

Change

Prezentarea Sistemului Maximus


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1
Guest_maximus_*

Guest_maximus_*
  • Guests
Sistemul Maximus reprezinta un sistem inchegat , holistic, integral, de intretinere a albinelor in maniera organica - naturala. Intrucat are ca baza Stupul tip Maximus, constituie un compromis ideal intre vechi si nou, modern si arhaic.

Deseori stuparul roman confunda organicul cu naturalul si cu ecologicul si crede ca in stupii lui se afla mierea bio- eco- naturala, doar pentru ca e roman si in Romania natura este curata. Ei bine, vreau sa il instiintez pe acest stupar roman ca se inseala amarnic. In primul rand mierea lui este printre cele mai poluate din Europa pentru ca foloseste tratamente dupa ureche si polueaza stupii cu mana lui, iar in al doilea rand merge la culesuri de plante de cultura ( rapita, floarea soarelui, coriandru, etc) care sunt stropite de n ori inainte sa ajunga el cu stupii si acele substante se vor regasi in miere.

Nu de multe ori stuparul roman striga ca i s-au otravit stupii, tocmai din acest considerent. Apoi striga sus si tare ca are miere bio.

Asadar, toti acesti termeni sunt diferiti intre ei , organic insemnand fara substante chimice de sinteza( pesticide, insecticide) , doar cu substante organice, iar natural inseamna fara organic, doar cu substante naturale.

In cateva cuvinte, pe intelesul tuturor: Sistemul Maximus foloseste doar remedii specifice organice- naturale pentru intretinerea sanatatii coloniilor de albine.

Stupul tip Maximus este stupul ME cu 8 rame si cateva particularitati de constructie.

Sistemul Maximus contine tehnici si metode de intretinere a albinelor in deplin acord cu Matricea- Instinctul ancestral. In intretinerea coloniilor de albine are doua mari procedee specifice: intretinerea cu faguri naturali si intretinerea cu faguri artificiali.

Ulterior am extins acest sistem in cresterea matcilor, elaborand metode proprii de obtinere a acestora, precum si in sfera patologiei, elaborand modalitati de obtinere a diferitelor remedii pentru albine folosind principiile homeopatiei, naturopatiei, antroposofiei.

In ultima carte- Albinaritul in Sistem Maximus- am descris modul in care fiecare poate sa-si prepare si sa administreze remediile pentru diferite boli.

In concluzie, ce este Sistemul Maximus?

Un sistem nou de intretinere a albinelor, holistic, care se bazeaza numai pe principii naturale, fiind caracterizat de : eficienta
calitate
timp de lucru redus

Fara substante chimice, fara faguri artificiali, cu posibilitatea prepararii remediilor( la nevoie) de fiecare stupar in parte.

Si cel mai important lucru: este un sistem care trebuie invatat, aprofundat sistematic pentru o intelegere totala.

Inainte de a incheia fac apel la toti cei care au adoptat/vor adopta acest sistem sa nu uite denumirea acestuia.

Faptul ca este "cladit" pe stupul ME cu 8 rame nu inseamna ca sunt unul si acelasi lucru.

Din fericire intre cele doua diferenta este foarte mare si Sistemul Maximus fiind acum cristalizat, cu toata sinergia elementelor la locul ei, este mult mai mult decat un " ME pe 8 rame".
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users